خیار، یكی از قدیمی ترین گیاهان بومی هند است. این گیاه پس از گوجه فرنگی، پیاز و كلم برگ، چهارمین گیاهی است كه در مناطق دارای آب وهوای معتدل، فراوان كشت می شود. از آن جایی كه كم كالری و كم چربی است، ماده غذایی سالمی محسوب می شود و سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است.
خیار غنی از ویتامین B1، B6 ،D ،C ،A ، فولات ، كلسیم، منیزیوم و پتاسیم است و در صورت مخلوط شدن با آب هویج باعث كاهش اسید اوریک و در نتیجه كاهش درد آرتریت و نقرس می شود.
- مصرف خیار مانع از شكستگی ناخن های دست و پا می شود.
- آب آن دارای هورمونی است كه سلول های پانكراس برای تولید انسولین به آن نیاز دارد.آب خیار برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است. 96 درصد خیار حاوی آب است كه به بدن كمک می كند دمای خودرا تنظیم كند.
- آب خیار باعث سفت شدن پوست، كاهش ورم دور چشم و تسكین آفتاب سوختگی می شود.
- خیار غنی از پتاسیم، منیزیوم و فیبر است كه به طور موثر فشار خون را تنظیم می كند. خیار برای درمان فشار خون بالا و پایین مفید است.
- مصرف روزانه آن، یبوست شدید را برطرف می كند.
- استیرول نوعی تركیب موجود در آن میزان كلسترول را كاهش می دهد.
- مصرف منظم آن باعث دفع ضایعات از طریق ادرار می شود و سنگ كلیه و مثانه را نیز آب می كند.
http://www.iaus.ac.ir/